Липсата на скорост у Антъни Джошуа може да се окаже фатална в опита на британеца да си върне титлите на WBA, WBO и IBF, смята Майк Тайсън. Ей Джей излиза в събота в реванш срещу Олександър Усик. Мачът е в Джеда, Саудитска арабия. През септември миналата година Ей Джей загуби с единодушно съдийско решение срещу Усик в Лондон.

„Ще бъде трудно за Джошуа да го победи“, обяви Тайсън „Ще е трудно, защото Усик е бърз и направи повече удари от Джошуа в първата среща. Ей Джей трябва да се научи как да се справи с крошетата му“.

Британецът смени треньора си след поражението на „Тотнъм стейдиъм“. Сега Джошуа работи с Робърт Гарсия, за да се подготви добре за сблъсъка с Усик. Тайсън смята, че Ей Джей трябва да натисне съперника още от началото на мача.

„Усик е твърде бърз за Джошуа. Ей Джей трябва да го натисне сериозно още от началото и да не отпуска натиска през цялата вечер. Той има силен удар. Но не е толкова точен. Трябва да бъдеш много точен срещу такива съперници. Защото той се движи много. Ударите му са много точни и той просто надлъгва съперника“, допълва Тайсън.