Носителят на "регулярната" световна титла в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA) Махмуд Чар заяви за БТА, че мачът му с Кубрат Пулев остава и може да се състои още в края на лятото.

Германецът е специален гост на галавечерта в столичната зала "Арена София", която ще завърши с битката между Кубрат Пулев и украинеца Ихор Шевадзуцкий за интернационалната титла на WBA. По план Пулев трябваше да се бие с Чар, но контузия в бицепса на германеца осуети този план.

"Разочарован съм, че няма да се бия тази вечер. Исках да направя нещо историческо за българската публика и да се бия с местния герой Кубрат Пулев. Но така е в бокса. Миналата седмица по време на спаринг получих контузията. Мисля обаче, че през август или септември ще мога да се бия с Кубрат", каза Чар.

"Времето за възстановяване според докторите е три месеца. След това в края на юни ще започна тренировки. Така че се надявам в края на лятото отново да съм на ринга", добави роденият в Сирия германец.

"Не знам къде ще бъде мачът ни с Пулев, но бих се радвал, ако е в България. Това е въпрос, който ще решат промоутърите. Аз много харесвам България, имам много приятели тук. Освен това България е много близка страна на моята родина Сирия", завърши Махмуд Чар.

Чар отдели над половин час специално на феновете в зала "Арена София", като не отказа снимка на нито един, който поиска такава.