Луис Алберто Лопес запази титлата на IBF в категория перо, като нокаутира Майкъл Конлан в Белфаст. Мексиканецът довърши противника в пети рунд с мощен ъперкът, който простря Конлан на земята.

Човекът от Фолс Роуд беше посрещнат възторжено от публиката в Белфаст, във вторият му опит да спечели световна титла. И родният герой излезе мотивиран, за да започне началният рунд с яростно темпо. И двамата нанасяха ясни удари един на друг, докато разнообразяваха атаката си със солидни удари и удари в тялото, като и двамата имаха своите моменти в близък начален удар.

SSE Arena избухна във втория рунд, когато Конлан се бори превъзходно и приземи огромно кроше. В третия рунд 31-годишният носител на бронзов олимпийски медал от 2012 г. получи огромен десен ъперкът, последван от ляво кроше, което го залюля лошо с 60 секунди до края на третия рунд, когато мексиканецът увеличи темпото.

Но някак Конлан успя да оцелее в рунда, въпреки че краката му изглеждаха като гумени. Превъзходният и мощен Лопес продължи да повишава темпото, като нанесе повече удари на ирландеца в четвъртия рунд.

29-годишният Лопес спечели, докато навлизаше все повече и повече в битката, докато Конлан се бореше да оцелее и лицето му се подуваше. Асът на Мексикали явно надуши нокаута, тъй като прецизните му удари постоянно намираха съперника и така всичко приключи, тъй като шампионът приключи битката в 1:14 минута от петия рунд.

Лопес нанесе страхотен удар на Конлан и представителя на домакините остана по гръб на земята. Веднага след опустошителния десен ъперкът, треньорът на Конлан Адъм Буут хвърли кърпата, тъй като битката беше прекратена.

Мексико вече има предимство от 10-2 пред ирландските бойци в битките за световната титла, след като Лопес запази короната си. Това е огромен удар от олимпиеца от 2012 г., тъй като той загуби в предишния си опит за световна титла, след като беше нокаутиран от Лий Ууд в Нотингам миналата година.