Ленъкс Люис потвърди, че според него – Дионтей Уайлдър, е най-добрият боксьор в тежка категория в света, поставяйки Тайсън Фюри също над Антъни Джошуа. Уайлдър и Фюри ще се бият в Лас Вегас в спор за титлата на WBC в мач-реванш след спорното равенство между двамата през 2018-а година.

Шампионът в IBF, WBA и WBO - Джошуа притежава останалите колани в тежка категория, след като победи Анди Руис-младши през декември, но Люис вярва, че той е третият най-добър в света в своята дивизия.

„Сега най-добрият е Дионтей, защото видяхме как изглежда в последните си два боя”, каза Люис пред Sky Sports.

„И Уайлдър и Фюри са най-добрите двама, като Дионтей превъзхожда англичанина. Може и да се разменят тези роли. В събота двамата ще имат шанс да докажат кой е №1 и №2”.

Промоутърът на Фюри – Топ Ранк, който е и представител на българина Кубрат Пулев, иска да „удари по желязото, докато е топло” и да подсигури бой през тази година срещу Антъни Джошуа, това предаде президентът на компания Тод ДюБоф.

„Този мач трябва да стане. Джошуа е човекът с много колани, така че трябва да избере такъв мач и тогава да видим какво ще стане”, потвърди Ленъкс Люис.