Тайсън Фюри нокаутира в 11-ия рунд Дионтей Уайлдър и защити пояса си в свръхтежката категория на професионалния бокс във версия WBC.

Така двамата боксьори сложиха край на трилогия помежду им. Те вече се срещнаха два пъти, като първият мач завърши с безпрецедентно равенство, а във втория Циганския крал нокаутира съперника си. 

25 снимки


Така поясът остана притежание на британеца, който е непобеден на професионалния ринг. От 31 мача той има 30 победи и вече споменатото равенство с Уайлдър през 2018 година. 21 от успехите му са с нокаут. 

Сблъскът “Т-Мобайл Арена” в Лас Вегас се забави доста от определеното време. Двамата боксьори се забавиха с излизането си на ринга, а причината остана неизвестна. 

Първи на ринга се качи Уайлдър с доста по-олекотена за неговите стандарти униформа. Фюри се появи като римски легионер. 

Англичанинътзапочна силно мача и към края на третия рунд свали съперника на пода и само гонга спаси противника от ранен нокаут.

Уайлдър отвърна в четвъртия рунд и на два пъти прати Фюри в нокдаун, но това беше един от малкото проблясъци на американеца в срещата.

След критичния момент Фюри бързо отново пое контрола върху срещата. В десетия рунд той пак прати Уайлдър в нокаут, а в следващия рунд довърши разклатения си съперник след серия от ъперкът, ляво и дясно кроше.

Американецът допусна втора загуба в 45 мача като професионалист, като има и едно равенство в първия мач от трилогията срещу Фюри на 1 декември 2018 година.