Единственият боксьор, който е печелил абсолютната титла и в полутежка, и в тежка категория – Ивендър Холифийлд, даде своята подкрепа към легендите на този спорт – братята Кличко и останалата част на Украйна във военния конфликт с Русия.

Боксьорът, който тази година ще навърши 60 години, се появи с тениска на бившите шампиони при най-тежките в този спорт с надпис: „Ние оставаме и се борим“.

„Моля се за мир за моите боксови братя Владимир и Виталий Кличко, техните семейства и всички хора на Украйна. Нека тази буря премине скоро и мир, любов и щастие да се върнат при всички в името на Исус“, написа Холифилд в профила си в Инстаграм, добавяйки и видео послание.

Според британския „The Times“ две от големите легенди на световния бокс от съвсем близкото минало – братята Виталий и Владимир Кличко са попаднали в списък за покушение на президента на Русия Владимир Путин. Настоящият кмет на Киев и неговият по-малък брат се присъединиха към армията на Украйна, в опит да помогнат за възпирането на руската инвазия в страната.