Кубрат Пулев е следващият съперник на Антъни Джошуа. Това заяви категорично неговият мениджър Боб Аръм. Легендарният агент, който е на 88 години и ръководи една от най-големите компании в света на бокса - Топ Ранк, смята, че Кобрата не просто ще излезе срещу настоящия световен шампион през пролетта, но и ще го победи.

"Имам боец, който според мен може да победи Джошуа заради неговия стил. Той е следващият противник на Джошуа. Той е задължителен претендент на IBF, Пулев, българинът. Да, Джошуа първо ще се бие с Пулев, а след това с Усик. Победителят ще трябва да се бие с Усик", заяви пред Fighthype американецът.

Към момента ситуацията изглежда така - хората на Кобрата и Джошуа имат срок до 10 януари да подпишат договор за техния мач. По всичко личи, че той ще се проведе в края на март (28-и) или първите 10 дни на април на футболния стадион на Тотнъм. Бижуто е на стойност 1 милиард паунда.

Джошуа трябва да защитава и пояса на WBO, като поставеният пред него срок е 4 юни. Много вероятно е британецът да се разбере с претендента Александър Усик да брани титлата месец по-късно, стига преди това да е успял да победи Кобрата.

Ако българинът спечели, то ще има реванш между двамата и при такъв развой не е ясно какво ще стане с пояса на организацията и дали той ще стане вакантен. 

В медиите се лансира версията, че Джошуа ще преговаря за обединителен двубой за всички световни титли с победителя от мача между Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри. За да има такъв мач обаче преговорите ще са жестоки и едва ли ще стигнат дори няколко месеца на двете страни да се разберат, още повече, че разговорите ще започнат след 22 февруари. 

Така опасността да няма мач между Кобрата и Джошуа на практика отпада, освен ако наистина британецът не иска да изгуби по наивен начин една от световните си титли.