Кубрат Пулев победи поляка Анджей Вавжик с единодушно решение в главната битка на боксова галавечер в Коста Меса, САЩ.

Българинът доминираше през всички десет рунда, като на два пъти прати съперника си в нокдаун. Така Кобрата постигна 30-а професионална победа в кариерата си

Lap.bg
51 снимки

Първи рунд:

Водещият ляв прав на Кубрат беше най-използваният удар, а при оставащи 30 секунди той за първи път направи комбинация “едно-две” в главата на съперника. Българинът беше в доминантна позиция и не спираше да загражда поляка около мрежата.

Втори рунд:
 
Двамата продължиха повече да се дебнат и да внимават. Пулев получи ляв прав в лицето и това го амбицира да започне с десните крошета. Няколко леви прави в целта пък провокираха поляка да почне да търси клинчове и нечисти удари.
 
Трети рунд:
 
Вавжик записа само едно значимо попадение с ляв прав в лицето на Кубрат. Българинът пък все повече пускаше десен прав към поляка. В последните секунди Кобрата се хвърли по-агресивно, като притисна Вавжик на въжетата, но не успя да вкара чисти удари.
 
Четвърти рунд:
 
Предпазливият бокс продължи и в този рунд. Кубрат отново държа инициативата и успя да вкарва ту ляв, ту десен прав в главата на Вавжик, който по-често търсеше тялото на българина. 
 
Пети рунд:
 
Кобрата започна с комбинация ляв-десен прав, след което полякът отговори със силен удар. След това обаче българинът направи нова добра атака като вкара удари в главата на противника си. Кубрат вкара няколко поредни леви прави. Българинът притисна на въжетата Вавжик и замахна за силен удар, при който полякът претендира, че е ударен с лакът. 
 
Шести рунд:
 
Анджей Вавжик се впусна в много агресивна атака. Българинът нацели отлично поляка, който се разклати, но не падна в нокдаун. Кобрата притисна опонента си в ъгъла и го намери със силен десен удар. След това обаче с ляво кроше прати Вавжик на земята за първи нокдаун. Полският боксьор веднага обаче се изправи и оцеля рунда.
 
Седми рунд: 

Кобрата отново наниза поне десет успешни леви прави в главата на противника, а към средата на рунда започна да подготвя и комбинациите с дясна ръкавица. Десните прави в тялото също вършеха чудесна работа за Пулев.

Осми рунд:

Още в началото на рунда Кобрата прати Вавжик във втори нокдаун. Полякът се изправи, но отново бе подложен на множество атаки от българина, който продъжли да вкарва своя ляв прав в главата на Вавжик. Все пак той успя да оцелее и в този рунд.

Девети рунд:

Кобрата се впусна в атака с ъперкът и десен прав, но неуспешно. Българинът обаче продължи да тормози противника си с лявата ръка, вкарвайки много удари на уморения поляк, който се опитваше да оцелее до края на мача. Ляво кроше от Кубрат Пулев отново разклати Вавжик, но той дочака приключването на рунда.