По-малко от месец преди следващата си битка на професионалния ринг, един от най-добрите български боксьори Тервел Пулев вече знае името на съперника си. Това е коравият американец Дешон Уебстър, научи GONG.BG. 

Срещата между двамата ще се проведе на 14 декември в зала "Колодрума" в Пловдив. Победителят ще вземе интерконтиненталната титла в полутежка категория. Очаква се близо до Тервел в битката да е и по-големият му брат Кубрат Пулев, който ще бъде негов секундант. 

Дешон Уебстър е сред силните бойци в категорията. Той е на 28 години, като до момента има 16 двубоя в кариерата си. От тях е спечелил 12, като шест от победите му са с нокаут. Той има две равенства, както и само две загуби. Едната от тях е с нокаут. 

Интересното е, че последните му два двубоя завършват наравно. Те са с Ал Сандс на 9 август и с Денис Морис на 7 септември. Загубите му са от непобедените до момента Стивън Нелсън на 9 юни 2018 г. и Али Ахмедов на 8 декември 2017 г. 

Дешон Уебстър е прекарал абсолютно цялата си кариера до момента по ринговете в родината си САЩ. Всичките му 16 битки до момента са се провели на различни точки в страната, като двубоят с Тервел ще е първият му извън нея.