По всяка вероятност Кубрат Пулев ще влезе в ролята на треньор на брат си Тервел за мача му с Викапита Мероро. По-малкият от славната фамилия ще се изправи утре вечер в Дар ес Салаам, Танзания, срещу представителя на Намибия, а Вие ще имате възможността да гледате битката пряко по DIEMA SPORT, както и да следите сблъсъка с Gong.bg.

Очаква се Кобрата да заеме мястото на Михаил Таков в ъгъла на интернационалния шампион на WBA в полутежка категория. Специалистът не замина с братята за Танзания в началото на седмицата, оставайки в София.

„Щастлив съм да съм в Танзания за пръв път в живота ми. Това е хубава страна, с хубави хора. Много е различно от Европа, но много ми харесва. Щастлив съм, че брат ми ще се боксира тук. Той е много добре подготвен, много опитен е, така че очаквам интересен мач. Съперникът му също е добър и опитен. Ще бъда в ъгъла, винаги подкрепям брат си, винаги сме един зад друг. Заедно сме като един юмрук“, каза на пресконференцията Кубрат, който бе представен от домакините като един от най-силните боксьори в тежка категория в момента.