Българският боксьор, Тервел Пулев на официалната си пресконференция пред боя с Викапита Мероро, че идва в Танзания с единствената мисъл да излезе победител от срещата. Той отдаде необходимото на съперника си, споделяйки, че той знае всичко за бокса. Двубоят в полутежка категория е част от галавечер в бившата столица Дар ес Салаам на 29.01.

“Благодаря за поканата да дойда тук, да се боксирам в Танзания. Бих казал, че предстои тежка битка, защото съперникът ми е опитен, знае всичко за бокса. Всички казват, че е добре подготвен, но аз също. Не съм тук,за да говоря много. Дошъл съм, за да си свърша работата”, каза Тервел пред медиите.

"Танзания е красива страна. И градът е прекрасен. Хората ни посрещнаха топло и сърдечно, за което много благодаря”, допълни бронзовият медалист от олимпийските игри в Лондон през 2012 г, цитиран от бтв. Българинът е непобеден в своите 15 мача на професионалния ринг и се надява това да остане така и след срещата с 35-годишния Мероро, който има 29 победи в 38 мача като професионалист. По-малкият от братята Пулеви вече се изкачи до 9-ото място в ранглистата на асоциацията в полутежка категория и обмисля да атакува световната титла до края на 2022 г. Последният мач на Тервел беше срещу Дешон Уебстър на 14 декември 2019 г. Успехът в зала “Колодрума” в Пловдив му донесе интернационалната титла на Световната боксова асоциация (WBA) в полутежка категория.