Българската звезда на световния бокс - Кубрат Пулев, сподели подробности за подготовката си на базата Белмекен за предстоящия мегасблъсък с Антъни Джошуа. Двубоят е насрочен за 12-и декември. 

В интервю за NOVA Кобрата призна, че коронавирусът ще доведе до финансови загуби и за двете страни в бойната галавечер, но те няма да са толкова големи. 

"Вече 2 седмици сме тук, това е трета. Правим спаринги, бягане, сила - абсолютно всичко, което трябва, за да съм в топ форма и да мачкам. Трябва да съм на ниво в този грандиозен мач", заяви Пулев. 

"Предвид ситуацията в световен мащаб с COVID кризата, смятам, че това бе най-доброто място. За да дойде човек тук, се изисква PCR тест, аз държа на това нещо. Намерихме най-доброто място за подготовка, а след това ще отидем пак на уединено място, където да няма външни лица, за да се подготвя максимално сигурно." 

"Уточнили сме мястото, но не е 100% сигурно. Има уникално място, може и в България да бъде. Другият вариант е Германия", призна Кобрата, но без да издава къде точно ще продължи подготовката му. 

"Надали ще се стигне до преместване, мисля, че ще остане в Лондон. Аз нямам проблем, където и да се осъществи мача, аз съм готов. Самите спаринги показват, че съм в добра форма. Доволен съм от подготовката, вече 3 месеца тренирам. Остана много малко време, но то е напълно достатъчно, за да се "изпиля" и да мачкам." 

20 снимки

"Надявам се да има публика, макар и разредена. И за хората е по-добре, и за самата атмосфера в залата. Дори да няма публика и да се играе на абсолютно закрити врати, няма никакъв проблем. За мен е важно какво ще направя на ринга - да покажа кой е най-добрият." 

"Не един път казах, че ще има загуби, но те ще се компенсират с платена гледаемост. В България ще е супер минимално - 2-3 лв може би. Те не са чак толкова фрапантни. За мен парите не са от такова значение, колкото това да стана световен шампион и да донеса титлите в България, да направим така, че българите да са горди с България. Трябва да знаем, че сме много-много силен народ", заяви Пулев.

"Джошуа трябва да се притеснява за трите титли, които ще ги има още съвсем малко време. Мачът ще е много труден, противникът има достатъчно опит, но смятам, че ще го надиграя по всички параграфи и ще докажа пред всички. Смятам да го бия убедително." 

"Ние си направихме пресконференцията преди няколко години с него. Аз тогава казах, че няма да играя поради контузия, защото се качвам на ринга, за да побеждавам и да взема титлите. Две години по-късно аз държа на думата си и смятам, че всичко това сега ще стане факт", завърши Кобрата от базата Белмекен.