Българската звезда в професионалния бокс в тежка категория Кубрат Пулев заяви, че е готов да сезира IBF заради забавянето от страна на Антъни Джошуа и неговия екип. Все още няма определена нова дата и място, където да се проведе двубоят между двамата, след като първоначалната дата бе отложена заради коронавируса.

facebook.com/KubratPulev
15 снимки

"Чакаме. Не знам какво чакат те, че нямаме дата и място. Антъни продължава да си прави каквото иска, говори само за 2021-а и Фюри, не разбирам какво става. Аръм правилно им каза, че това са фалшиви новини и такъв мач няма. Ако Джошуа не иска да играем, да овакантява и да се бия с Чарлз Мартин. За мен не е проблем. Ще говорим с адвокатите и ако скоро няма развитие, ще задвижим нещата в посока IBF. Предполагам, че най-късно до края на месеца трябва да се разберем, иначе се насочваме към друга посока", пише Sportlive.

facebook.com/KubratPulev
12 снимки

Не разбирам какво чакаме. Да, той е шампион, но не може вечно да си прави каквото иска. Ако иска да е истински шампион, да се изправи срещу мен, защото имаме договор и не ми е ясно какво чакаме. Коронавирусът е само оправдание. Аз чета във всичко това само и единствено страх. Ако си истински шампион, Ей Джей ела да играем. Толкова пък да го е страх, не го разбирам. Явно трябва да започнем работа с адвокатите, защото времето върви и не знам какво правим, само се мотаем”, продължи Кобрата.

Той допълни, че държи форма и продължава да тренира индивидуално, докато трае протакането от страна на Джошуа. В същото време изрази мнение за желанието на Джошуа да боксира с Тайсън Фюри. "И Фюри също говори глупости, че ще играе с Антъни, но след като бия Джошуа, ще играе с мен. Няма друг вариант. Тренирам, дори сега отивам в залата. Но може би трябва да започна да се правя на пиян или на не знам какъв, за да помислят, че не съм толкова сериозен и да склонят на битката".