Българският боксьор Кубрат Пулев коментира настоящата ситуация с пандемията от коронавируса и нейното отражение върху предстоящия сблъсък с Антъни Джошуа. Битката между двамата боксьори е насрочена за 20-и юни, но датата все още не е сигурна.  

"Боксът е засегнат много тежко, поне аз така го виждам. Аз няма как да загубя форма, защото тренирам всеки ден. Някой път вкъщи, понякога в гората, в залата поддържам форма", призна Кобрата.

"Аз съм на линия, готов съм и за 20-и юни, и за 25-и юли, и когато кажат. Виждате, че ситуацията е такава, че целият свят трябва да се нагажда спрямо нея. Трябва така да се направят нещата, че хем да се случат, хем да е безопасно. Няма проблем да е без публика, защото всички са си вкъщи, може да платят pay per view, така че финансово не виждам никакъв проблем. Ако няма публика шоуто ще се позагуби, но все пак може да се случи. В крайна сметка това е световен шампионат, който трябва да се проведе."

"За мен и България този мач ще бъде исторически. Ако победим, за цялата държава ще бъде исторически. Ще го приема като победа за цяла България", заяви Кобрата за бТВ. 

Преди повече от 5 години Кобрата имаше възможност да стане световен шампион, но загуби битката си с Владимир Кличко, но родният боксьор заяви, че си е извадил поуките от поражението. 

"Бях си помислил, че съм извънземен. Нокаутирах всичките си спаринг партньори, мислех си, че съм супер подготвен. Грешката бе в стратегията и тактиката ми в ринга. Тогава работех за сила, където бях машина, но едно нещо да подцени човек и да не е както трябва - може точно там да е пробойната", призна Кобрата.

Родният боксьор неведнъж е показвал ангажираността си към случващото се в страната и настоящите мерки за справянето с коронавируса не правят изключение.

"Вирусът не е за подценяване, но не трябва чак така да ни е страх и да има психоза. Въпросът е да се предпазваме, да сме дисциплинирани. Виждате колко хора го изкарват на крак, онзи ден дори се зачудих дали не го изкарах и аз."

"Не смятам, че самият вирус е толкова голям проблем, колкото тярбва да се внимава икономически. Той може да бутне икономиката, а тогава ще стане страшно. Трябва да бъдем единни, задружни, ръководени от умни хора, които да взимат бързи, смели и правилни решения", коментира Кобрата.