Кубрат Пулев говори за предстоящия мач с Антъни Джошуа. Сблъсъкът ще бъде на 12 декември в Лондон. Той коментира и фалшивата новина, че е контузен, както и обвиненията в расизъм. 

"100% е сигурен мача, поне в моите очи. Много пъти го казах, но после трябваше да си трия очите. Подписахме договора. Надявам се да има публика. Дано всичко да е наред с мен и с моя противник. Това е огромен успех за България. Победата, която смятам да направя също ще е нещо голямо. Не отивам като турист в Лондон. Не ми е любима дестинация, заяви Кобрата. 

"Не би трябвало заради коронавируса бъде отменен мача. Има си начин, по който да се организира двубоя при необходимите мерки. Аз смятам, че не е въпросът кой ще пусне една новина първи. Да си играем на социални мрежи... караха ме да изтрия публикацията, но аз се правех, че не разбирам. 12.12.2020 си остава като дата".

18 снимки

"Нямам представа от къде идват фалшивите новини. Те са много. Кубрат Пулев никога не е бил толкова здрав и толкова мощен. Дори мога да заместя някой снегорин. Ако това са някакви игри техни, не ме интересува. Като е нещо фалшиво, дори се обръщам внимание. Следвам своя път. Гоня своя връх, който трябва да покоря. Такива публикация не ми влияят. Не им обръщам внимание. Ако съм като спокойно езеро, равно", каза още Пулев пред бтв.

"Аз съм си психолог до някъде. Не мога да влизам в детайли дали това е психологическа игра или не. Имам опит с това и отдавна не обръщам внимание. Това ме забавлява. Гледам нещата от хубата им страна".

"Не съм контузен. Мога да докажа и физически. Всичко е въпрос на желание. Това уча и моите племенници", добави той. "Няколко тона тежи удара ми. В Германия има машина, която изчислява. За това тренираме".

"Аз не съжалявам за нищо. През 2017 година така стана. За мен не всичко са парите. Бях контузен, имах разкъсан мускул. Въпросът е, че тогава предпочетох да не играя. Много хора ме караха да отида. Аз обаче не пожелах да се бия само за някакви. Тогава не отидох, сега ще отида и ще видите една бойна машина. Парите тогава бяха няколко милиона. Не е важно това, а каузата. Всички сме временно тук. Тези пари временно ни трябват, после са въздух", сподели още боксьорът.

"Подтекстът на моите думи е, че се чудех да кажа нещо, с което той ме превъзхожда. Аз казах това за "тена", за да има нещо, с което той уж да ме превъзхожда. Съжалявам, че така е излязло това. Хората трябва да разбират с две думи за какво става въпрос".

"Това си тен. Всички ходим по морето. Но това не е важно. А мачът. Това е моята мечта, да стана световен шампион и да донеса титлите за България. Аз имам много приятели цветнокожи. Аз не деля хората. Аз съм българин. Това, че някой си го тълкува по някакъв начин...".


"Достатъчно драма дадохме на хората. Стига са гледали тия сериали. Нека да ги видят от сериозната им страна", добави той. "Кубрат Пулев е човек, който знае много добре какво прави и как го прави. Да някой път се движи по ръба, но умея го... възпитан съм така от баща ми, че да не срамувам от себе си", добави той.

"Нека да не търсим под вола, теле. Търси се начин да ме дискредитират, да ме подтиснат, да ме смачкат, да могат да победят преди мача и по време мача. Не се чувствам подценен. Дори да е така, това е мое предимство. Не знам колко му тежи удара. След мача ще кажа.

"Когато губим, не знаем какво печелим. Аз също съм респектиран. Приемам думите му. На 13 декември да са там поясите? Може би Джошуа се надява да спя там една вечер. Пожелавам му успех. Най-вероятно мачът ще остане и може би ще има интересно зрелище. Имам 2 месеца да тренирам. Ще се подготвям и тук, и в Германия. Всичко е добре с Ули Вегнер. Той е един треньор с много опит в професионалния бокс. Той е човек, който знае какво прави, има методика на работа. Той даде достатъчно много на мен. Той е добър стратег. Смятам, че ще успее да ме качи на световния връх".

"Не смятам, че ще има толкова мръсна номера, както беше с Кличко. Близкото бъдеще ще покаже. Боб Аръм в момента ни представляват. Ивайло Гоцев ни свърза, той е човек, който милее за България, но в момента е с понижен ранг, така да го кажа", добави Кобрата.

"С абсолютно пренебрежение приемам загуби и болките. Доказах си, че в крайна сметка трябва да има стратегия. Думите "продължаваме напред" не са само в главата ми. Този мач, който е на дневен ред е повече от доказателство. Важно е да го направя за хората, които искат тази победа като тяхна лична", завърши Кубрат.