На 41-годишна възраст и с деветгодишно господства като световен шампион по бокс в тежка категория, Владимир Кличко заяви, че е "постигнал всичко, за което е мечтал" като боксьор.

Но света на бокса, може би повече от всеки друг спорт, е бил свидетел на мнозина, които са се пенсионирали само, за да се завърнат отново на ринга няколко години по-късно.

Към този момент ситуацията с Владимир Кличко не е такава.

Украинецът заяви в интервю за BBC, че на този етап е доволен от решението, което е взел преди няколко месеца, но не може да заяви категорично, че никога няма да се завърне на ринга.

"Това беше най-трудното решение, което някога съм взимал, но сега съм щастлив от своя избор. Не можеш да разбереш на момента дали си взел правилното решение, това става ясно по-късно. Сега мога да кажа, че това беше правилното решение. Но мога ли да заявя категорично, че никога повече няма да се върна? Не, никога не казвай никога. На 41-а години съм, ако си спомняте, Джордж Форман се завърна на ринга на 45 години. Може след няколко години да се замисля и да реша, че още го мога. Лично аз си желая никога да не се завърна. Не знам какво трябва да се случи, за да променя решението си. Мисля, че вече дадох всичко като боксьор", сподели Владимир Кличко.

В крайна сметка дългогодишният шампион в тежка категория слезе от сцената като един от най-великите спортисти и го направи в точния момент.