Легендата на бокса и настоящ кмет на Киев - Витали Кличко изненадващо отправи напътствия към Антъни Джошуа преди реванша му с Олександър Усик. Той заяви, че Ей Джей има шанс да си върне световните титли на WBA, WBO, IBF и IBO от неговия сънародник.

Боксовият свят все още очаква потвърждение на втората битка на Джошуа и Усик. Лагерите на двамата водят преговори за реванша от няколко месеца, но на този етап все още няма яснота нито къде, нито кога ще се случи въпросният мач.

Бившият носител на поясите Виталий Кличко коментира ситуацията около настоящите шампиони.

„Джошуа – Фюри ще бъде огромен мач. В момента всички се съмняват дали той има силите да победи Тайсън. На реванша с Усик може да ни даде отговор. Ако Ей Джей победи Саша, това ще предизвика огромен интерес и ще превърне битка с Фюри в най-голямото боксово събитие за последните 10 години“, коментира Витали.

Кметът на Киев сподели, че Джошуа може да се справи със сънародника му. „Ако промени някои неща в играта си има шанс. С радост бих го гледал срещу Фюри. И двамата удрят добре и могат да решат изхода от мача във всеки един момент. Това прави тази битка непредсказуема“, каза още Кличко.