Само до преди няколко месеца никой не се съмняваше в качествата и хегемонията на Антъни Джошуа в световния бокс и всички му предричаха бъдеще в Залата на славата, редом до най-великите имена. Но загубата на 1 юни от тоталния аутсайдер Анди Руис срина тотално акциите на британеца. 

Той вече не е страшилището, за което го представяше промоутърът му Еди Хърн и понася удар след удар по реномето си от доказани анализатори и специалисти в сферата на бокса. И сега с мощно кроше беше изпратен в своеобразен нокдаун и от легендарния промоутър Боб Аръм. 

Според 87-годишния американец, който е член и на залата на славата, кариерата на AJ може да свърши скоропостижно още на 7 декември тази година. Тогава е реваншът му срещу Анди Руис в Саудитска Арабия и според импресариото, ако той загуби пак, е обречен на забвение. 

"Както казах и наскоро, очаквам Анди Руис да победи Антъни Джошуа и във втория им мач. А ако това се случи, последствията за AJ ще са огромни. Кой ще иска да се занимава с него след такъв мач после? Кой ще иска да се бие с такъв боксьор? Ще приключи", сподели Аръм. 

Битката на 7 декември е важна и за българската звезда на професионалния бокс Кубрат Пулев. Той е задължителен претендент за титлата в IBF и ще се изправи срещу победителя от битката Джошуа-Руис. И това трябва да се случи най-късно до 31 май 2020 г. 

Аръм не пропусна да припомни този срок и да увери феновете на световния бокс, че неговото протеже Пулев ще се бие с победителя от този мач. В Англия се опитаха да лансират тезата, че е възможно да има и трети мач между Джошуа и Руис, ако британецът победи, но това няма как да се случи преди битката с Кобрата. 

"Ако Джошуа победи, ще вземе някои титли и ще трябва да се бие с Пулев. Ако Руис победи, той също ще трябва да се бие с Пулев до края на май. Мексиканецът вече получи специално изключение да направи реванша с Джошуа, но няма да има още едно такова за трети мач между тях", заяви Аръм.