Никога не се съмнявайте в Канело Алварес. Мексиканецът влезе в трилогията срещу Генади Головкин след второто си поражение в кариерата от Дмитрий Бивол в категория лека тежка, но показа, че има още много какво да даде на бокса. Завръщането му в суперсредна категория завърши с победа с единодушно съдийско решение срещу големия му съперник Головкин снощи в Лас Вегас. Така мексиканецът запази титлите си на WBA, WBC, WBO и IBF в суперсредна категория.

Казахстанецът ще съжалява, че започна слабо мача и се разигра, чак когато вече беше твърде късно. Битката между двама от най-сериозните боксьори в момента дойде 4 години след последната им среща през 2018 г. Тогава Алварес отново спечели по точки, а първия им мач година преди това, завърши със спорно равенство.

В първите 2 рунда снощи Канело атакуваше с удари с дясната ръка, а  трети и четвърти рунд нападаше с левачката и остави доста следи по лицето на Головкин. И в пети рунд мексиканецът продължи да бъде по-активен. Чак в шести рунд Головкин започна да бъде активен. В седми и осми рунд Канело отново бе по-добрият, а чак в девети рунд казахстанеца се съживи. До края Головкин игра по-добре, но вече бе изостанал твърде много.

Съдиите присъдиха 116:112, и два пъти 115:113 в полза на Алварес, който запази поясите си. Освен това спечели и новосъздаденият Запотека, наричан още "Коланът на боеца ягуар".