Йосиф Панов - Пепелянката говори пред представители на медиите непосредствено след победата над французина Санди Месуд в тежка 12-рундова битка от  MaxFight 56. Успехът донесе на българския боксьор световната титла на UBO в полусредна категория.
 
"Доста класен и труден съперник имах. То се знаеше, че ще бъде трудна битка. Много труд вложих. Не съм много доволен от това, което показах, но срещу всеки боксьор е различно. Той е с обратен гард. Явно емоцията, която имах, надделя моите възможности. Можех да покажа повече, но вече си правя една голяма равносметка - аз съм световен шампион", заяви Йосиф Панов.
 
След този исторически успех той ще пробие в топ 100 на световната ранглиста в полусредна категория в професионалния бокс. Победата бе 25-а в кариерата на Панов. Въпреки тези постижения, той все пак заяви, че има нужда от помощ, за да достигне още по-големи върхове.
 
"Искам да помоля за финансова помощ, за да се готвя навън заедно с много добри боксьори и да вдигна нивото. 12 рунда са като един малък ад. Трябва ми помощ в подготовката с финансиране. В България вече няма добри спаринг партньори. Имаме добри подрастващи, но с тях не мога да вдигам нивото.
 
Моето семейство, моята съпруга - бих се заради тях. Тази победа е за моите деца - Александра и Антъни. Те са моето бъдеще. Вярвам, че ще им дам малко по-спокоен живот. Има много по-големи върхове от титлата на UBO. Тя остава на заден план. Тя е номер седем по престиж", каза още Пепелянката.
 
Родният боец отдаде заслуженото на неговия съперник и допълни, че публиката му е помогнала в тежките моменти срещу Месуд.
 
"На родна земя и стените помагат. Бих му дал реванш, но това ще е крачка назад за мен. Казах му, че има моето уважение, защото той е голям шампион. Не ми беше лесно. Загубих си рундове от него", добави Панов.