Йосиф Панов постигна най-престижната и най-важната победа в професионалната си кариера, след като демонстрира висока класа в рамките на 12 рунда и спечели с единодушно съдийско решение (116-114, 117-114, 115-113) срещу французина Саид Месауд в основната битка на MAX FIGHT 56.

Пепелянката заслужи световната титла на Универсалната боксова организация по забележителен начин, боксирайки се на завидно високо темпо срещу корав противник. Конър Макгрегър уважи и двамата бойци със специалния “подобаващ” бонус от 12 000 евро за “най-добрата битка” на галавечерта.

"Здравейте на всички българи! Искам да благодаря на Бог, защото е велик. Много труден съперник, респект и уважение към него, показа голяма класа. Чистият удар печели в бокса. Благодаря на моя треньор, защото е най големият – Александър Владимиров. Благодаря и на моя мениджър. MAX FIGHT е най-голямата бойна верига в България", сподели той.

"Благодаря и на всички спонсори. Най-великите тази вечер са публиката. България има световен шампион по бокс и той е от Плевен. Искам да чуя от всички ви „българи юнаци“, допълни Панов.