Президентът на българската федерация бокс Красимир Инински изрази задоволство от постигнатите резултати на Европейското първенство за младежи в Будва, Черна гора. Родните таланти спечелиха 4 медала, като Радослав Росенов (60 кг) и Уилиам Чолов (75 кг) станаха шампиони, а с бронз се поздравиха Даниел Кирилов (57 кг) и Кирил Борисов (+92 кг).

България изпрати 7 боксьори, като 6 от тях достигнаха до 1/4-финалите. В класирането по медали пък страната ни е на четвърто място.

„Смятам, че представянето ни е много добро. Радвам се, защото резултатите са следствие на солидната работа, която е свършена в тренировъчния процес. Винаги съм казвал, че екипната работа е тази, която може да ни изведе до успехи. Изпратихме 7 боксьори, които спечелиха 4 медала. Разбира се, когато човек е максималист, винаги може да се постигне още, но е факт, че записахме много добро класиране, в Топ 5 сме по медали, което е отличен атестат”, коментира Инински.

Шефът на БФ Бокс говори и по казуса с контестацията на Радослав Росенов. Талантът ни бе ощетен от съдиите, но бързата реакция на щаба ни в Черна гора обърна развоя на събитията. „За всички бе видно, че Радослав е ощетен. Слава Богу, че тази неправда бе коригирана. Всички в залата видяха, че той печели мача. Нямаше как да допуснем такова ограбване. Радващо е, че тенденцията в бокса за изчистване на такива неща продължава и арбитражната комисия в залата също отбеляза нашата победа. Доволен съм и съм щастлив, че това, което правим, дава резултат. Това означава, че продължаваме в тази посока на работа и гледаме към Париж 2024. Тези момчета скоро ще влязат при мъжете и фактът, че Росенов и Чолов имат по 4 европейски титли ни обнадеждава, че вървим по правилен път”, каза още Красимир Инински.

Той говори и за предстоящото Световно първенство за мъже, което ще се проведе в Белград. Тази вечер в сръбската столица е жребият на турнира, а мачовете започват от понеделник. „Не искам да говоря за брой отличия и класирания. За мен е важно момчетата да се реализират и този труд, който са положили в тренировъчния процес, да им се отплати. Всеки един е потенциален медалист. Знам как са тренирали, колко работа са свършили, така че съм оптимист. Пожелавам им да са здрави и да покажат максимума, на който са способни. Ако всеки един от тях го направи, то шансът за медал е напълно реален”, каза още президентът на БФ Бокс.