Промоутърът Еди Хърн разкри, че Тайсън Фюри му се е обаждал в последните дни, за да иска от него преговори за евентуален двубой срещу световния шампион в тежка категория Антъни Джошуа. Все още не е ясен съперникът на Джошуа на 13 април на ,,Уембли“ за световната титла, като в медийното пространство се говори за двама потенциални опоненти на британеца – световният шампион на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър и Дилиън Уайт, който преди седмица победи в мач реванш Дерек Чисора. Въпреки това Фюри иска двубой с Джошуа, след като се представи изключително в мача си срещу Уайлдър за световната титла на WBC в тежка категория.

"Фюри ми писа на няколко пъти, разговаряхме“, заяви Хърн.

"Джошуа иска да бъде абсолютен шампион. Ако не достигне до мач срещу Уайлдър, той ще се бие с Фюри или Уайт. Фюри ми се обади. Мач с Уайт ще бъде чудесен. Опитахме да уговорим този двубой. Уайт срещу Фюри е масивен сблъсък, достоен за ,,Уембли“, коментира промоутърът.

Хърн все пак заяви, че двубоят на 13 април на ,,Уембли“ не е на 100% сигурен.

"Има 80% шанс той да се бие на 13 април на ,,Уембли“. Мисля, че приоритетът за Джошуа е Уайлдър. Той иска да се бие с Уайлдър. Но аз лично не вярвам, че това ще стане. Ако има мач на 13 април, то продажбите за него трябва да приключат до края на януари. Но в момента няма особен прогрес“, завърши той.