Мениджърът на Антъни Джошуа – Еди Хърн обяви, че реванш с новия шампион Олександър Усик със сигурност ще има. Хърн е категоричен, че това е желанието на Джошуа. По всичко личи обаче, че битката няма да е в Украйна, каквото е желанието на олимпийския шампион в полутежка категория от Лондон 2012.

„Реваншът ще се проведе през февруари, може би март. Ще седнем и ще поговорим с промоутърите на Усик. С тях имаме прекрасни отношения, така че е важно да видим къде ще е най-добре да проведем мача. Не виждам как ще е в Киев, може би в Англия или извън Европа”, коментира промоутърът.

Той определи Усик като един от най-добрите боксьори, които е виждал. „Антъни опита да се боксира с вероятно най-техничния боксьор в света. Усик просто беше фантастичен. Не мисля, че като погледнем назад, ще кажем, че Джошуа се е представил добре, но може би това беше заради брилянтния Усик. Ей Джей изглеждаше уморен в края на срещата, но това може би е и заради майсторството на съперника му. Усик кара опонентите си да се изморяват психически с работата си на ринга. Украинецът беше по-активен, отколкото очаквах ”, анализира британският мениджър.

Хърн допълни, че е можело и да не се стига до този развой на събитията, ако Джошуа просто е „избегнал” мач с Усик. „Имаше опция да овакантим пояса и да изчакаме мача на Фюри и Уайлдър. Но Антъни просто не е такъв тип човек. Той винаги е искал да се бие с най-добрите и прави именно това. Не бяга и не се крие”.