Промоутърът на световният шампион на IBF, IBO, WBA и WBO в тежка категория, Антъни Джошуа, Еди Хърн твърди, че британецът ще оваканти някоя от титлите си, за да се изправи срещу победителя от Дионтей Уайлдър - Тайсън Фюри.

Джошуа е длъжен да се изправи срещу претендента на IBF, Кубрат Пулев, през май или юни, но след него иска двубой срещу победителя в реванша между Уайлдър и Фюри. Двамата се изправят един срещу друг на 22 февруари.

"По принцип, ако той иска да запази коланите си, трябва да се бие първо с Пулев, а после с Усик", призна Хърн. 

"Коланите са важни, както и наследството. И ако в един момент ЕйДжей трябва да се откаже от колан, за да получи победителя от Уайлдър - Фюри, то тогава той ще го направи", каза Хърн.

"Според мен битката с Руис показа, че във всеки един момент може да се случи всичко. Опитахме се да се бием с Уайлдър преди това, но не го направихме и едва не загубихме всичко."

"Благодарение ня уменията, постояннството и волята си обаче ЕйДжей се върна и победи Руис. Но сега отново се намираме в такава позиция. Така че ще направим всичко възможно, за да срещнем с победителя в този двубой", заяви Хърн.