Хавиер Ибаниес ще има възможността да стане носител на Европейския пояс на IBA. Националът ни, който е златен медалист от Европейските игри и през юли ще боксира на Олимпийските игри в Париж, ще оглави Шампионската вечер в Мадрид. Той ще се изправи срещу местната звезда Хосе Килес в гвоздея на програмата в „Мадрид Арена“ в испанската столица. Двамата ще боксират за пояса в категория до 57 килограма. Събитието е на 4 май.
 
Ибаниес вече записа победа над Килес, като това стана именно на Игрите в Краков миналата година. Мачът им сега ще бъде в 8 рунда. Това ще бъде своеобразен дебют за Хавиер на професионалния боксов ринг.

Хавиер Ибаниес и Хосе Килес ще се боксират за Европейския пояс

източник: БФБокс

„Вечерта обещава незабравими битки, които ще покажат бокса в пълния му блясък, заедно с неговата сила да обединява и вдъхновява. Горди сме, че ще организираме толкова висококачествено събитие в Мадрид и съм убеден, че всеки участник ще издигне спорта на по-високо ниво и ще остави наследство за идващите поколения“, каза във връзка с организацията генералният секретар на IBA Крис Робъртс.
 
През миналата година друг наш национал – Радослав Росенов получи признание, като участва в главния мач в Шампионската вечер на IBA в Париж. Той направи равностоен двубой с местната суперзвезда Софиан Умиа, трикратен световен шампион.