За двамата братя Пулеви – Кубрат и Тервел – предстоят нови предизвикателства в професионалния бокс, но в живота те са хора като всички останали, с емоции и надежди. В предаването „На фокус с Лора Крумова“ по NOVA те разказаха за своите грешки, но и за своите философски разбирания за света.

„Знам, знам много добре, точно къде се намирам в пространството, винаги съм доволен от себе си, но винаги много изисквам от себе си. Много пъти съм упрекван, много пъти съм укоряван. Но аз съм свикнал, аз обожавам да ме критикуват“, сподели Кубрат Пулев.

Кубрат и Тервел Пулеви ще зарадват българите с открита тренировка

„Всеки човек има слаби страни, не сме богове и не трябва да искаме от другите хора да бъдат богове, да им се сърдим, трябва да си прощаваме. Скоро беше Прошка. Искам да кажа на хората да ми простят, ако някога съм бил арогантен, ако съм бил по-агресивен. Сърцето ми не произвежда никакви лоши мисли или злобни. Когато и каквото и да съм направил е било в кръга на майтапа и обичам много да се шегувам, да правя шоу. Такъв съм. Но аз се извинявам и искам прошка тук пред камерите. Някои хора изхождам само първосигнално от своето его и много ожесточено пазим своето его, нека бъдем малко по-добри, по-смирени“, добави по-големият от двамата братя.

Кобрата ще се изправи срещу 33-годишния украинец Игор Шевадзуцкий на 30 март в „Арена София“, а Тервел Пулев ще се боксира с Роли Ламбърт.

Кубрат Пулев отново се подготвя под ръководството на големия боксов специалист Ули Вегнер.

„Ули Вегнер вижда стабилност, вижда отговорност в мен. Вижда човек, който милее за това, което прави. Бяхме близо до мач с него с Джошуа, когато играех за световната титла, но тогава се разболяхме всички с COVID-19. Той каза, че си заминава за Германия. Неговото мнение беше да не играя този мач, защото целият свят е болен. Да направим мача по-късно. Бях зелен и имаше хора около мен, които ми повлияха да го направя, а не беше правилно, защото не бях подготвен. Всички допускаме грешки. Учим се цял живот“, каза Кубрат Пулев.

Махмуд Чар показа контузията, която провали мача му с Кобрата

„Усмивката е сила, можеш да парираш всеки един гняв, всяка злоба, не знаеш на човек колко му е тежко и от какво е породена тази злоба. Гледам да не си показвам много емоциите, и не могат да разберат какво чувствам. Например, жена ми ми се кара, защо когато спечеля мач или стане нещо хубаво, не се радвам. Аз пак се радвам, но не го показвам“, каза по-малкият брат Тервел Пулев.

„Възприемам се като победител. Боксът за мен е средство да бъда себе си и да отстоявам това, в което вярвам“, завърши Тервел.