Световният шампион на WBC в тежка категория Тайсън Фюри (30-0-1) използва името на Кубрат Пулев (28-2) като начин да уязви Антъни Джошуа (24-1). Циганския барон за пореден път определи статистиката на шампиона на WBA, WBO, IBF и IBO за спорна, визирайки част от съперниците му.

Според Фюри, Ей Джей си подбира много умело момента, в който да боксира с по-сериозните имена в дивизията. Той е категоричен, че сънародникът му „хваща” противниците вече в зенита им, което му осигурява по-голям шанс да ги победи.

„Смятам, че най-добрите боксьори действително се срещат в даден момент. Но не когато всички искат това да се случи, а когато на водещото име в дивизията му е удобно. Имам предвид – рядко виждаме две суперзвезди да се срещнат в пика на кариерите си”, констатира Тайсън пред бившият футболист Гари Невил, давайки конкретен пример:

„Джошуа се би с Владимир Кличко на 42 години, с Кубрат Пулев на 40, Александър Поветкин на 40. Те всички са били класни, но в началото на века или пък към 2010-а. Но не и в това десетилетие. Те бяха силни преди 10 години”, категоричен е Фюри.