Олександър Усик посочи двама велики боксьори в тежка категория, с които би искал да излезе на ринга. Украинецът зарадва феновете на бокса с перфектна кампания в полутежка категория, последвана от опит в тежка категория в стил Холивуд. Сега той е обединен шампион във висшата дивизия, след като беше безспорен в полутежка и вече според мнозина е кандидат за Международната боксова зала на славата.

На въпрос с кои легенди на бокса би искал да излезе на ринга, Усик даде две имена.

„Първият е Джо Луис. Един от най-добрите шампиони в тежка категория в историята на бокса. За времето си много техничен и със силно въздействие. Вторият е Майк Тайсън. Скорост, мощност и неудържим. Би било интересно да се бия с такъв съперник.”

Интересното е, че и двамата мъже са записани като по-дребни от Усик, който получи много критики относно размера си, когато се премести в тежка категория. И до днес Тайсън Фюри го обижда, че е от по-ниска категория. Джо Луис доминира на сцената в тежка категория от 1937 г. до 1949 г., завършвайки рекордните 25 последователни защити на световната титла.

„Кафявият бомбардировач“ предпочиташе да преследва опонентите си през ринга, да задушава движенията им с техниката си и да завършва битките със зашеметяваща сила.

Майк Тайсън – един от най-страховитите мъже, които някога излизали на ринга – би се опитал да смачка украинеца. Всъщност това беше същият съвет, даден на Антъни Джошуа преди двете му загуби срещу украинеца. Да бъде агресивен и груб.

Ей Джей не можа да го направи, но Тайсън в разцвета на силите си не пускаше много мъже от ринга без драскотина. Железния Майк наскоро похвали Усик.

Украинецът така и няма да излезе срещу тези двамата, но надеждите за бой с Тайсън Фюри все още са живи.