Шампионът на WBC в тежка категория Тайсън Фюри разкри какво го е вдъхновило да стане боксьор. Изненадващия и изключителен нокаут на Хасим Рахман срещу Ленъкс Люис е това, което е тласнало Циганския цар към ринга. Самият Фюри призна това в интервю пред The Fight Within.

„Първото ми и най-впечатляващо боксово събитие беше боя между Рахман и Люис. Чакахме цяла вечер, за да го гледаме. Очаквахме Люис да спечели, но беше нокаутиран след няколко рунда. Това е първият ми спомен от големия бокс“, разкрива Фюри.

„Гледал съм бокс и преди това, но никога не ме е интересувал до онзи момент“, добавя Фюри. Онзи бой завърши в пети рунд от общо 12. Беше в Карнавал Сити в Бракпан, Южна Африка. Американецът изненада всички като взе победата, противно на очакванията.

Този мач вдъхновил Фюри да започне да тренира бокс. А първото му истинско събитие на живо било в картата на мача между Костя Циу и Рики Хатън. Хатън нокаутира съперника в 11-и рунд в залата в Манчестър. Датата е 4 юни 2005 г.

„Това беше първият ми мач на живо. Отидох да гледам Рики Хатън – Костя Циу. И до ден днешен това е най-великото нещо, което съм изживявал като зрител. Беше в Манчестър за световната титла и с участието на велик шампион. Беше невероятна вечер. Незабравима“, спомня си Фюри.

„Мисля че имаше още трима или четирима бъдещи световни шампиони, които се биха онази вечер. Бяхме аз, Антони Крола, Тери Фланагън. Всички спечелихме поне една световна титла. Бяхме вдъхновени от Хитмен. Всичките“, завършва Фюри.