Промоутърът на Антъни Джошуа призна, че макар да го боли, Тайсън Фюри е най-добрият боксьор в момента в тежка категория. Джошуа ще се бие на 20 август в реванш срещу Олександър Усик за титлите на WBA, WBO, IBF и IBO, които загуби от украинеца миналата година на „Уембли“. Реваншът помежду им е в Джеда, Саудитска Арабия. Фюри пък защити успешно титлата си от WBC през април срещу Дилиън Уайт и след това обяви, че се оттегля.

Хърн и неговата компания Matchroom Boxing управляват делата на Антъни Джошуа, който може да се нареди до легенди като Мохамед Али и Ленъкс Люис, като спечели за трети път титла в тежка категория.

„Ако ме питате кой е най-добрият боксьор в тежка категория в момента ще кажа Тайсън Фюри“, обяви Хърн в Happy Hour Podcast. „Боли ме да го кажа, но това са фактите“, допълни Хърн.

След това той коментира и това, кой ще е водещата страна в евентуални преговори между Ей Джей и Фюри и съответо е иска повече пари.

„Фюри винаги е бил по-слабата страна комерсиално. Но израстването на Тайсън Фюри в последните 2 години е огромно. Той се изкачи много. В момента на хартия той е най-добрият боксьор в света“, добави Хърн.

Промоутърът обаче подкрепи своя боксьор и каза, че Джошуа ще бъде определян като №1 в света, ако победи Усик на 20 август.

„Ако Ей Джей победи Усик ще е спорно. Но стигаме винаги до такъв момент. Когато хората остаряват в един момент си казват „на кого му пука“. Ей Джей ще каже „Не ме интересува, искам просто да се бия“. Но когато двама не се харесват, никой не иска да даде и инч пространство и предимство на другия. Може да се запънат кой коя съблекалня да има. Всеки да каже „Аз искам първи избор за съблекалнята“. Въпреки че взимат по 100 млн. за боя. Би трябвало да се преобличат на паркинга за толкова пари“, завърши Хърн.