Еди Хърн предлага фантастичен боксов мач между Уейн Рууни и звездата от YouTube Джейк Пол на „Олд Трафорд“. Легендата на Манчестър Юнайтед е голям фен на бойните спортове и често изпраща съобщения на шефа на Matchroom Boxing Хърн, че иска да му уреди двубой.

Рууни стана популярен в бойните среди през 2015 г., след като се появи видеоклип, в който той е „нокаутиран“ от Фил Бардсли, но Хърн подкрепи уменията на 37-годишния бивш нападател, като заяви, че той има опит като аматьор.

„След голям бой, особено с участието на ютубъри, понякога Уейн Рууни ми изпраща съобщение. Казвал съм на Уейн, който имаше много ограничен аматьорски опит, но все пак можеше да се бие „представи си в каква форма ще влезеше, ако тренираш“, заяви Хърн в предаването Stick To Football по Sky Sports.

„Казах му: Уейн Рууни срещу Джейк Пол на "Олд Трафорд", представи си това. Постоянно ми задават въпроса дали има футболисти, които искат да се бият. Защото повечето футболисти следят бокса и тайно всички биха искали да се бият. Всеки си мисли, че може да се бие“.

Докато беше футболист Рууни, често празнуваше головете си с приоми от бокса.

Джейк Пол обяви завръщането си на ринга по-рано тази седмица, като ще се бие на 15 декември срещу все още необявен съперник. Хърн, който не се е занимавал с бокс с участието на звезди, откакто помогна за промотирането на реванша между KSI и Логан Пол през 2019 г., призна, че новата вълна от YouTube, която преминава към бокса, поставя традиционните промоутъри на нокти.

„Смесването на света на YouTube в бокса е заплаха. Всичко, което ще донесе цифри, е заплаха“, добави той. „Трябва да помните, че хората, които правят бокса и развиват спорта, са телевизионните оператори, така че докато има инвестиции от тяхна страна, спортът ще продължи да процъфтява. Когато има нещо друго, което носи пари, всеки телевизионен оператор ще погледне към него. Те не се интересуват толкова много или не са толкова страстни като нас за спорта, единственото, което ги интересува, са цифрите“.

„Ютубърите, които се боксират по време на събития, не са толкова опасни, защото не мисля, че някой от тях е достатъчно опасен, за да нарани някого. Томи Фюри е професионален боксьор, но той е ужасен. Но ето как премина от 40-50 000 паунда на мач стигна до 5 000 000 паунда на мач. Обичам да казвам, сложете го там, това е развлекателен формат, а ние тук поддържаме спорта велик“.