Световният шампион на WBA, WBO, IBF и IBO в тежка категория - Антъни Джошуа, подкрепи Дилиън Уайт, който бе нокаутиран от Александър Поветкин в петия рунд и загуби статута си на задължителен претендент за титлата на WBC в тежка категория. 

Враждата между двамата британци не е тайна за никого, но AJ показа уважение и изрази подкрепата си към Уайт.

"Психологическият аспект е важен, но трябва да знаеш и как да действаш с боксьора отсреща. Уайт прекара месеци в подготовка, но се провали. Хората могат да говорят каквото пожелаят, но аз го съветвам да изтупа праха от себе си и да се изправи", заяви Джошуа. 

"Понякога просто трябва да захвърлиш тактиката в коша и да се справяш на момента. Ако оставиш противника за следващия или по-следващия рунд, всичко може да се случи."

Уайт бе толкова разтроен от загубата, че не пожела да стисне ръката на Поветкин. 

"Освен това, той трябва да се научи на уважение. Това е много важно, поздрави съперника. Една загуба никога не е определяща за теб като спортист. След 10 години ще бъде просто слаб момент преди сериозно завръщане. Това дори помага", допълни шампионът. 

Джошуа отдаде заслуженото и на победителя от двубоя.

"Дилиан е го нарани на два пъти, но нокаутите на Поветкин са съвсем различно нещо. Изучавам бокса и когато погледна всичките му удари, осъзнавам, че са феноменални. Бързи и точни", призна британецът.