Мениджърът на световния шампион в четири категории Антъни Джошуа - Еди Хърн се изказа ласкаво за претендент №1 за пояса на IBF Кубрат Пулев. Това се случи в отговор на един от въпросите в поредното му интервю за Sky Sports. Той бе запитан относно спаринг партньора, който се търси за британеца.

„По отношение на спаринга? Трябва ни висок, изправен боец, който е технически силен. Кого гледаме? Някой като Доминик Бризийл например. Откроен боксьор от тежка категория“, разкри Хърн, след което каза и няколко добри думи за Кобрата.

„Пулев е много опитен, много добър технически, удря здраво. Трябва да намерим висок в тежка категория, който да репликира неговия стил. Срещу Руис вторият път намериха точният спаринг. Това е много важно гледайки напред. Той (Джошуа) няма да направи отново тази грешка да подцени този момент. Неговият спаринг за Пулев ще бъде точният“, заяви промоутърът.

Що се касае до датата за провеждане на сблъсъка, импресариото вметна следното:

„Гледаме към първите две съботи на декември. Но той може да е готов и сега! Поддържа се в супер форма, прави много рундове. Никога не съм го виждал да инвестира толкова в подобрение и никога не съм го виждал да обича толкова бокса. Това ми носи удоволствие и надежда. Той се развива постоянно. Лагерът започва след няколко седмици. Може би ще започнем през септември в Шефийлд“, завърши мениджърът на световния шампион в тежка категория на IBO, WBA, IBF и WBO.