Антъни Джошуа постигна една от най-впечатляващите победи в кариерата си, след като смачка само за два рунда Франсис Нгану. 

“Когато гледах битката между Франсис и Тайсън Фюри, разбрах, че той може да се бие. И исках част от това. Той е вдъхновение. Той е страхотен шщампион и неговият резултат не отменя нищо от неговите възможности. Казах му, че не трябва да напуска ринга. Той може да се справи добре. Той се би с двама от най-добрите. Загубата не е добро нещо за нито един състезател”, сподели Джошуа.

Gulliver/GettyImages
34 снимки

“Не знам дали влизам в пика си, трудно е в тежката категория. Ако бях загубил, всички щяха да кажат, че съм приключил. Животът ти се променя, когато загубиш, но когато победиш, просто продължаваш напред. Моят екип оформя бъдещето ми, аз съм тук просто за да се бия. Ще се върна в собствената си клетка, ще се затворя и ще се върна, когато е време да се бия”, добави боксьорът.

Британецът също така засегна и бъдещото си представяне до края на 2024 г., като отказа да коментира с кой точно иска да се бие в следващия си мач или дали ще играе отново, ако Александър Усик и Тайсън Фюри се срещнат втори път, как беше планирано.

“Ако Фюри или Усик ме искат, те могат да почукат на вратата ми и ще дам най-доброто от себе си”, завърши победителят.