Световният шампион в тежка категория Антъни Джошуа разкри, че е провел много спаринги с боксьори с обратен гард. Това е било голяма част от подготовката му за мача с олимпийския шампион от Лондон Олександър Усик. Британецът ще защитава шампионските си пояси срещу непобедения до момента украинец на стадиона на Тотнъм в Лондон пред 65 хиляди зрители.

"По време на тренировките се изстисквам до ръба, за да мога да се подобря. Имах тежки спаринги. Тренирах много срещу боксьори с обратен гард. Доволен съм от нивото си на подготовка", сподели Ей Джей.

Усик стана шампион в полутежка категория, преди да се качи при най-тежките, където записа победи над Чаз Уидърспуун и Дерек Чисора в последните две години.

Според някои експерти украинецът няма нужната сила на ударите, за да стане шампион в тежка категория, но Джошуа не смята така.

"Всички боксьори могат да качат категория, някои дори се чувстват по-добре когато качат категория. Изобщо не мисля за това, че той е бил в полутежката. Обичам предизвикателствата и мисля за това къде съм аз като възможности. От началото на кариерата си приемам големи предизвикателства. Усик е голям шампион. Аз обаче нямам проблем да съм под напрежение", допълни Джошуа, който в последния си мач в края на миналата година нокаутира българина Кубрат Пулев.