Филип Хъргович планира да предизвика световния шампион Антъни Джошуа след още една битка. Преди броени дни хърватският боксьор победи черногореца Марко Радонич в 3-тия рунд на галавечер в Австрия.
 
Към момента Хъргович е класиран на 3-то място в ранглистата на IBF и вероятно една победа би го изстреляла на мястото на задължителен претендент за един от поясите на Джошуа. 
 
По-рано тази година хърватинът трябваше да се боксира с Майкъл Хънтър, но американецът предпочете битка с Майк Уилсън, когото победи лесно в 4-ти рунд.
 
Промоутърът на Хъргович Кале Заурланд, също загатна за подобен развой, като каза , че до края на тази година неговия боксьор ще извоюва челното претендентско място в ранкинга на IBF и шанс да предизвика Джошуа.
 
В свои изказвания и самия Филип Хъргович е казвал, че смята Джошуа за по-опасен и комплексен боксьор от Тайсън Фюри, за когото предстои трети мач срещу Дионтей Уайлдър през следващия месец.
 
За AJ пък предстои защита на титлите срещу украинеца Олександър Усик, като битката помежду им е насрочена за 25-ти този месец на стадиона на английския футболен Тотнъм.
 
Автор: Алекс Иванов