Световният шампион Антъни Джошуа обвини Тайсън Фюри за провалената битка между двамата, но врява, че двубоят ще се състои по-късно тази година.

Арбитражът в САЩ постанови, че Фюри трябва да се изправи в нов сблъсък с Дионтей Уайлдър, а след това ще има правото да спори с Антъни Джошуа за абсолютната световна титла.

Битката между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър е насрочена за 24 юли в Лас Вегас. Това ще бъде трети сблъсък между двамата за световната титла на WBC. В същото време Антъни Джошуа ще защитава трофеите си на IBF, WBA и WBO срещу задължителния претендент Александър Усик в края на септември на стадион „Тотнъм Хотспър“ в Лондон.

„За съжаление неговият отбор разочарова целият боксов свят. Но все още ще бъда тук и съм готов да организирам шоуто. Това може да се случи в края на годината. Нека първо да мина през Усик. Но с него или без, ще се бия с Фюри. Усик не определя битката с Фюри. Този мач трябва да се случи. Това е голям сблъсък, по-голям от бокса и коланите. Той ще се състои, след като защитя поясите си срещу Усик“, заяви Джошуа пред „Скай Спортс“.

През миналата седмица Тайсън Фюри говори за провалената битка със световния шампион: „Трябва да се справя с Уайлдър и тогава тези момчета ще имат своите пет минути слава. Ще им дам най-голямото разбиване, което са имали в живота си. Ще се справя с тези момчета по-късно. Най-важното за мен сега е Уайлдър – най-опасният в тежка категорич. Той би нокаутирал Джошуа още в първия рунд. Както казах на Еди Хърн, разликата между мен и тях е, че те са бизнесмени, а аз съм спартанец“, заяви Фюри.