Дерек Чисора потвърди, че води преговори за трилогия срещу стария съперник Дилиън Уайт. Двамата британски боксьора в тежка категория почерпиха феновете си с два трилъра, като Уайт спечели и двата. Чисора разкрива, че се водят преговори за трети двубой и те „настояват да сключат сделка сега“.

Двамата организираха битка за претендент за титлата през 2016 г. Уайт в крайна сметка излезе победител в оспорваната присъда с разделено съдийско решение. Но той не остави никакво съмнение в реванша им две години по-късно с брутален нокаут с ляво кроше в 11-и рунд.

Промоутърът Еди Хърн винаги е оставял вратата отворена за трилогия, такова беше вълнението от първите две битки. И Чисора, и Уайт, дори отвориха вратата за пренасяне на съперничеството им в клетката на ММА.

Уайт се би за последно през ноември, като победи Джърмейн Франклин по точки и вярваше, че това ще му спечели реванш с Антъни Джошуа. Но Джошуа, вместо това се завръща в събота в O2 Arena срещу Франклин.

Междувременно Чисора се изправи срещу 34-годишния Тайсън Фюри през декември в тяхната трилогия, но загуби за трети път от него.

Чисора напусна Хърн и услугата за спортен стрийминг DAZN, за да направи това и двамата имат противоречиви отношения. И промоутърът дори твърди, че Дел Бой е "най-предизвикателният" боец, с когото е работил.

Хърн каза по време на подкаста On A Mission: „Може би е Дерек Чисора. Той стана по-добър с течение на времето. Но той винаги търси предимство. Но той е добър човек.“