Много хора в боксовата индустрия призовават Дерек Чисора да се пенсионира от няколко години. Човекът, който нарича себе си „Войната Чисора“, вече има 47 мача за 16 дълги години и най-накрая намекна, че краят му се вижда.

Последният мач на Чисора срещу американеца Джералд Уошингтън през миналия уикенд завърши с победа с единодушно съдийско решение. Въпреки че получи аркада във втория рунд, Чисора се бори упорито във всичките 10 рунда и спечели, което оставя рекорда му с 34 победи и 13 загуби.

Много от тези загуби обаче бяха тежки, включително срещу Тайсън Фюри, жесток нокаут от Дилиън Уайт и едностранна загуба по точки от Виталий Кличко преди повече от десетилетие. Говорейки пред iFL TV след последната си победа, Чисора изнесе монолог за бойния си манталитет.

„Това е, което правим. Отиваме на война. Ще умра за дъщерите си, ще умра за майка си. Не знам дали бих умрял за жена си, защото това означава, че тя ще се омъжи за друг човек. Бих умрял за майка си.”

Той продължи, като каза, че битката е всичко, което знае.

„Ако знаех как да бъда градинар, щях да съм градинар от първия ден. Но аз съм боец. Това е, което знам. Не можеш да кажеш на боец да спре да се бие и да отиде и да бъде градинар сега, защото ние не знаем това. Ние сме бойци, разбирате ли?“

След това той изпусна новината колко битки му остават. „Ще бъда честен с вас. Имам три битки, след което се оттеглям. Искам да стигна до 50 мача.“