„Ние имаме пет аса в нашата колода. Това са световни и европейски шампиони и медалисти. Всеки от тях – Станимира, Светла, Радо, Хавиер и Рами се е доказал", сподели старши треньорът на българските боксьори Жоел Арате.

"Важното е, когато отидат на олимпийския ринг, да вярват в себе си, в своята визитка. Да не се съобразяват кой е от другата страна, а да играят със самочувствие. Ако го направят – ще ви зарадват с медали от Париж“, допълни треньорът.

Президентът на боксовата ни федерация Красимир Инински изрази задоволството си от петте спечелени квоти за България на родните национали. Той приветства боксьорите ни, които се завърнаха от Банкок. Там Радослав Росенов спечели виза при 63.5-килограмовите, а в категория до 50 кг. Злати Чуканова остана на една стъпка от това да осигури шеста квота.

„Радвам се, че постепенно, с много усилена работа през годините, връщаме бокса към едни малко позабравени времена. 20 години не сме имали петима боксьори на Олимпийски игри, но и в Банкок се затвърди тенденцията да сме сред най-добрите в света. Имахме потенциал и за още квоти, къде малшанс, къде и съдийско отношение, ни лишиха от поне още две. Но това, което ме прави щастлив е, че другите ще се съобразяват с нас в Париж. Защото отиваме с петима боксьори, всеки от които е готов за медал и олимпийски шампион. Както при мъжете, така и при жените. Екипната работа се отплаща. Няма невъзнаграден труд“, каза в Пресклуб „България“ Красимир Инински.