Световният шампион в тежка категория Тайсън Фюри ще се завърне на ринга, въпреки че обяви, че се отказва от спорта след победата си над Дилиан Уайт по-рано тази година. Това обяви промоутърът на Циганския крал и бос на Топ Ранк Боб Аръм.

Един от най-опитните и влиятелни промоутъри в света на бокса е убеден, че Фюри отново ще се качи на ринга, стига да получи достатъчно добра оферта. "Тайсън Фюри е извън спорта и ще остане извън спорта, докато не му предложим достатъчно голямо събитие, което ще го накара да се върне в спорта", заяви Аръм. Новината бе потвърдена и от друг представител на Топ Ранк Тод Дюбоф.

"Тайсън все още не е решил какво ще прави, но очевидно победителят от реванша между Усик и Джошуа е нещо, което може да го върне на ринга. Може да бъде и нещо друго, например Франсис Нгану", коментира Дюбоф. "Той достигна своя Еверест с победата над Уайт пред 94 хиляди зрители на "Уембли" и само той знае какво може да го мотивира да се върне. Но той е спортист и като всеки друг атлет иска да блести, докато е на върха на възможностите си. Надявам се, че той ще изпита това желание да се боксира отново, но това решение си е негово", добави той.

В същото време шефът на Мачрум Боксинг Еди Хърн изрази радост от новината, че Дионтей Уайлдър ще се завърне на ринга. "Той е нещо страхотно за тежката категория. Всички потенциални мачове с участието на Уайлдър са страхотни. Разбира се, евентуален мач с Ей Джей би бил изключителен. Уайлдър срещу Дилиан Уайт, Уайлдър срещу Анди Руис, тези няма да са трудни за организиране. Чисора, Паркър, Джойс, Дюбоа също са опции. Надявам се едно от нашите момчета да се бие с него", каза Хърн.