Световният шампион в две дивизии, Рики Хатън, критикува бокса като цяло след постоянните неуспехи да се договорят битките, които феновете искат да видят, особено в тежка категория. От всички бойци, които идват от Обединеното кралство и показват таланта си на световната сцена, малцина са успели да пленят британската публика като Хатън, който беше подкрепян от всички части на страната, но обожаван в Манчестър.

Сега „The Hitman“ призна, че дори той се е разочаровал от бокса напоследък, тъй като тежката категория се бори да се справи с хитовите събития на други дивизии в спорта. В интервю за Boxing News, гордият манчестърец нарече бокса "цирк" и разкри разочарованието си от това, че бойците изглежда започват да се интересуват повече от правенето на пари, отколкото от преследването на световни титли.

„Боксът напоследък, на голямата сцена, е малко цирк“, обяви Хатън. „Понякога сега гледам бокс и просто ми идва да изключа телевизора! Което е малко неудобно, когато трябва да се гордея с това, което спортът направи за мен.”

„Боксът трябва да извади главата си от пясъка и да организира битките, защото това вреди на спорта. Бойците предпочитат да печелят повече пари, биейки се с ютубъри, отколкото да се бият за световна титла сега. Това е вредно за нашия спорт, надявам се, че ще се направят правилните битки и боксът може да се превърне отново в любим спорт и нещо голямо. Мисля, че трябва.”

Хатън продължи да защитава Тайсън Фюри, който беше критикуван, че е избрал да се изправи срещу Франсис Нгану в кръстосана битка, вместо да се бие с Олександър Усик за безспорната титла, но „The Hitman“ твърди, че Фюри няма избор, с другите претенденти завързани в редуващи се битки.