Бившият нападател на Англия и Тотнъм Джърмейн Дефоу може да стане поредният в дългия списък от знаменитости, които се захващат с бокса. Дефоу се оттегли от професионалния футбол през март 2022 г. и явно обмисля да се захване с друг спорт и да се качи на ринга.

„Бих си сложил ръкавиците, няма проблем“, обяви Дефоу пред IFL TV. „Който иска, може да си се бием, нямам нищо против. Еди Хърн, аз съм призьор, така че донеси парите.“

Дефоу изигра над 750 мача в клубната си кариера, която премина през Уест Хям, Борнемут, Тотнъм, Портсмут, Торонто, Съндърланд и Рейнджърс. Той вкара 305 гола за клубовете си, а освен това има и 57 мача и 20 гола за националния тим на Англия.

След това Дефоу оцени текущото състояние на тежка категория на фона на разговорите за турнир, финансиран от Саудитска Арабия в края на годината. На теория турнирът ще включва Антъни Джошуа срещу Дионтей Уайлдър и Олександър Усик срещу Тайсън Фюри, като победителите ще се бият помежду си.

Но по отношение на това кой Дефоу вярва, че ще излезе на върха, той каза: „Мисля, че Тайсън Фюри е най-добрият за мен. Коефициент на интелигентност и всичко останало, той е надарен. Това, което прави, не мисля, че можете да го научите, то е вродено. Очевидно обичам Ей Джей, трябва да подкрепяш всички бойци, но искам да видя битката Ей Джей – Уайлдър и тази между Усик и Фюри.“