Кубрат Пулев победи безапелационна Игор Шевадзуцкий за интернационалната титла в тежка категория на WBA. Двубоят премина през всички 12 рунда и се реши от съдиите.

Тяхното мнение обаче беше ясно, защото Кобрата доминира през цялото време и не остави никакви шансове на своя опонент. Всички по- сериозни удари попадаха в главата на украинеца, но той показа добра издръжливост и не падна в нокаут или нокдаун.

Следващата среща за Кубрат ще е срещу Махмут Чар през септемри и вече се очаква с нетърпение.

startphoto.bg
28 снимки

Рунд 1

Началото на битката беше с не много високо темпо. Боксьорите разучаваха ситуацията, като Пулев на пръв поглед нанаесе по сериозните удари.

Рунд 2

Кобрата започна още по-агресивно и вкара няколко поредни леви прави. Генерално представянето на Пулев беше по-добро, а опонентът му нямаше отговор.

Рунд 3

Кубрат водеше двубоя с лека доминация и точни удари, докато украинецът трудно успяваше да организира добри комбинации.

Рунд 4

Шевадутский изглеждаше непоклатим. Кобрата направи страхотна комбинация от два удара, последвани от чист боди шот. В следвщаите минути българинът направи още добри комбинации, като клинчовете зачестиха.

Рунд 5

Физическото състояние на Пулев беше много добро за разлика от това на Игор. Именно това беше стратегията на българина, който контролираше мача и опита да умори своя опонент.

Рунд 6

В края на шестата част Кубрат съумя да изненада своя съперник с бърза серия от атаки. Преди това двамата показаха, че разпределят правилно силите си. Кубрат държеше дистанция, докато Хълк само крачеше напред с плавни и тежки стъпки.

Рунд 7

Добрите комбинации на Пулев започнаха да идват една след друга. Българинът редуваше различни удари, като всеки един от тях попадаше в целта.

Рунд 8 

Приключи проучването на противника. Кубрат Пулев започна да нанася тежки удари в търсене на нокаут. Единственият риск беше да не се умори за последните рундове. Хълк беше в безпомощно положение за кратко и тръгна да влиза в клинч. Той не слушаше командите на рефера и получи предупреждение. Като по чудо украинецът удържа до гонга за край на тази част.

Рунд 9

Началото на деветия рунд напомняше края на предходния. Шевадутский беше разхождан из ринга, докато понасяше тежки удари. Украинецът се окопити и изглеждаше по-малко разклатен, в сравнение с осмия рунд.

Рунд 10

При оставащи три рунда Шевадутский се бореше за своето оцеляване. Украинецът опита да спечели териториално преимущество, като натика в ъгъла Кубрат, но не му се получи. Нашият боксьор отговори с мощни боди шотове. Въпреки това Хълк стоеше на крака.

Рунд 11

Предпоследният рунд беше може би най-силния за Игор, но дори и в него той отнесе един тежък десен прав в самия край. Шевадзуцкий обаче изглеждаше доволен от показаното.

Рунд 12

Пулев не рискува в последната част, докато Шевадзуцкийй усещаше накъде отива срещата и се втурна в атаки. В самият край ситуацията ескалира, след като се разхвърчаха крошета, но и тази среща трябваше да се реши от съдиите.