Бащата на Тайсън Фюри – Джон опитва да убеди сина си да се бие с победителя от Антъни Джошуа – Олександър Усик. Двамата се сблъскват на 20 август в Джеда, Саудитска Арабия, в реванш за титлите на WBA, WBO и IBF. Мач на Фюри с победителя може да го направи абсолютен шампион в тежка категория, тъй като той вече държи пояса на WBC.

След като защити титлата си през април срещу Дилиън Уайт, Тайсън Фюри обяви, че смята да се оттегли. В последните дни обаче стана ясно, че е много близо до завръщане на ринга, за да срещне за трети път в кариерата си Дерек Чисора.

„Ако Джошуа спечели срещу Усик това ще е една страхотна възможност“, обяи Джон Фюри пред talkSPORT. „Дори аз искам такъв мач. Ще се опитам да го убедя да го направи. И Усик, защо не? Тайсън може да ги победи и двамата, така че защо не?“ допълни Фюри старши.

„Недейте да се изненадвате, ако Ей Джей спечели. Имам странното усещане, че той ще го направи. Той е невероятен в това да се изправя след като е паднал“, допълни татко Фюри. Той също така определи твърденията на сина му, че ще се оттегли като „глупости“.