Бари Хърн изрази мнение, че дългочаканият сблъсък в тежка категория между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри може да се проведе следващата година. Преговорите за мач между двамата пропаднаха в края на октомври, като „Циганският крал“ защити вместо това пояса на Световния боксов съвет (WBC) срещу Дерек Чисора преди две седмици. 34-годишният Фюри сподели преди, че ще е „грехота“, ако не сподели ринга с Ей Джей преди двамата да окачат ръкавиците.

Двубой за абсолютната световна титла срещу Олександър Усик, който държи коланите на IBF, IBO, WBO and WBA след последователни победи над Джошуа, стои сега на дневен ред Фюри, но Хърн вярва, че след това може да последва и сблъсък с Ей Джей.

Gulliver/GettyImages
48 снимки

„Антъни е в САЩ в момента, изпробва нови треньори и в момента обмисля приоритетите си. Той иска да бъде активен през 2023. Мисля, че Дилиан Уайт е в списъка. Има още няколко други имена – Дионтей Уайлдър може да е там, Ото Валин. От него зависи. Той е на кръстопът в кариерата си. Не може да си позволи нова загуба. Ще видим много интересна 2023 година в цялата тежка дивизия. Джо Джойс е там, Даниел Дюбоа се завръща“, започна шефът на Matchroom за „Sky Sports“.

„Очевидно Тайсън Фюри е номер 1 в света. Той ще понесе всичкия бой, но мисля, че е доста близо до споразумение за мач с Усик. Това ще е страхотен и много опасен сблъсък. Мисля, че Усик е номер 1 в тежката дивизия в света. Тайсън няма да се съгласи с мен. Нека да видим. Мачът, който всички искаме да видим в крайна сметка, е Ей Джей срещу Фюри. Ще четете различни материали – Тайсън ще каже, че никога няма да се стигне до такъв мач, Джошуа ще сподели, че иска да се бие с Дилиан Уайт. Забравете за всичко това. Този мач трябва да се осъществи и мисля, че ще се състои в края на следващата година“, завърши той.