Антъни Джошуа припомни, че беше обявен за „луд“, че се съгласи на реванш срещу Анди Руис-младши толкова скоро след загубата от мексиканеца.

66 снимки

Британецът си върна титлите в IBF, WBA и WBO в тежка категория от Руис-младши през декември, шест месеца след загубата му, и казва, че е решил да не слуша съветите на другите, които го смятат за „луд“, за да се върне толкова скоро на ринга.

„Чувствах го и все още стоя зад думите си, че всички ме бяха отписали. Затова казах „добре“, Казват ми „човече, Джош не трябва влизаш на ринга за реванш, ти си луд“, сподели Джошуа пред JD Sports.

“Говоря за някои от моите идоли. Така че най-доброто нещо бе в Саудитска Арабия да докажа себе си, че независимо от това какво ми казват експертите, никой не може да върви срещу усещането в корема, което имам. Ето защо в края на двубоя има клип, където скача Еди, скача мениджърът ми Фреди и аз някак си стоя там.“

„Спомням си, когато казах, че когато спечеля, всеки трябва да ми се поклони. Това беше като моят императорски момент. Казах какво ще направя, така че говорете, говорете, отидете на разходка.“

Джошуа също признава, че макар първото поражение шест месеца по-рано да е имало негативен ефект върху него, това е важен фактор за завръщането му да бъде световен шампион в тежка категория.

„Това беше труден момент в кариерата ми. Миналата година беше истински трудна година. Като британски боксьори в тежка категория, ние никога не получаваме уважението от световните медии, които до известна степен се управляват от САЩ. Американците ще се грижат за американците. Така че, когато загубих...“

Антъни Джошуа също така разкри, че успява да остане във форма по време на карантината, докато се подготвя за защитата на титлата на IBF срещу Кубрат Пулев, но също така използва почивката, за да прекара време със семейството си.

„Въпреки че има огромен отрицателен ефект от случващото се, положителното, което трябва да вземете от него, е качественото време, което прекарвате със семейството си.“

„И така, освен ежедневната суматоха и тренировките, аз съсредоточих вниманието си, което прекарвам със семейството ми. Това е моят приоритет“, заяви британецът.