Търсенето на противник за непобедения хърватин Филип Хъргович продължава на пълни обороти. Още две имена отказаха да премерят сили с балканеца, а едното от тях е прелюбопитно – бившия световен шампион Анди Руиз.

След отрицателните отговори на Луис Ортис и Джоузеф Паркър наскоро, както и невъзможността на младия френски талант Тони Йока, сега към списъка с хора, които не искат мач с Хъргович се включиха Анди Руиз и бившата звезда в полутежка категория Мурат Гасиев.

От IBF предложиха на мексиканеца и на руснака да се бият с хърватина, а победителят да си спечели шампионски мач в тежка категория. Изглежда обаче, че и Руиз, и Гасиев ще си търсят по-леки съперници и по-високи хонорари.

Проблемът с Хъргович е, че той изглежда прекалено доминантен до този момент в профи кариерата си, а в същото време промоутърите му от Зауерланд, които представляваха и нашия Кубрат Пулев не могат да подсигурят финансово евентуален двубой.

Така от ръководния фактор ще се обърнат към следващите в списъка – №12 Демзи Маккйин от Австралия и №13 Жан Жилей от Китай, където шансът за положителен отговор е малко по-голям, защото и двамата са слабо познати имена и това би била сериозна възможност за изкачване в ранглистата.