Наскоро световният шампион на WBA, IBF, WBO и IBO в тежка категория Антъни Джошуа се предложи за спаринг партньор на Тайсън Фюри, който се готви за предстоящия си реванш срещу Дионтей Уайлдър.

Фюри ще се изправи срещу Уайлдър за световната титла на WBC на 22 февруари на MGM Grand в Лас Вегас. Двамата вече се срещнаха през миналата година, но срещата завърши с  равенство.

"Фюри е боксьор от световна класа, аз съм боксьор от световна класа, който все още се опитва да се усъвършенства, за да стане боксьор от елита", заяви Джошуа пред IFL TV. 

"Според мен спарингите с Фюри ще ми помогнат да стана по-добър, така че това със сигурност ще ми е от полза." 

Една от основните причини Джошуа да подкрепя Фюри в реванша е, защото вярва, че ще му е по-лесно да се договори с него за обединителен двубой.

"Причината, поради която искам Фюри да победи, е защото смятам, че ако той спечели двубоя с Уайлдър, би бил по-склонен да се срещне с мен в следващия си двубой, отколкото Уайлдър."

"Откога чакам да се бия за шампионския колан. Мисля, че ако Фюри го притежаваше, щяхме да се разберем. Ето защо искам Фюри да спечели, защото просто искам да се бия и да завоювам последния си колан. Ако залагах, щях да заложа за победа на Фюри", заяви AJ.